Domaći puding



Sastojci: ½ l mlijeka, 3 žlice šećera, 2 žlice mekog brašna ili škrobnog brašna (Gustin), 3 žlice kakaa ili naribane čokolade, 2 žličice maslaca ili margarina, po željibademi, orasi, groždice ili kokos

Priprema: Mlijeko stavimo kuhati. Odvojimo odmah 6 žlica i pomiješamo s brašnom i šećerom (ne smije biti grudica). U mlako mlijeko dodamo smjesu i kakao te dobro promiješamo. Ako se stvore grudice upotrijebimo mikser. Smjesu kuhamo na vrlo laganoj vatri dok se ne zgusne i dok se ne počnu dizati veliki mjehuri. Tada umiješamo maslac i dobro promiješamo. Puding stalno miješamo da ne zagori. Maknemo posudu s vatre i umiješamo bademe, orahe, groždice, kokos ili mješavinu svega toga (ovisno prema ukusu). Ako želimo puding od vanilije, umjesto kakaa u smjesu stavimo žličicu mlijeka u prahu i 2 vanilin šećera ili aromu vanilije. U puding možemo na kraju dodati i razne druge sastojke kao što su osušene pšenične klice ili kandirano voće ili zobene pahuljice. Kada se ohladi puding možemo i izmiksati s istom količnom jogurta i svježeg voća te tako dobiti izvrstan voćni jogurt u koji možemo staviti i kuhanu pšenicu ili neke druge žitarice. Ovaj nam recept daje nepresušan izvor mogućnosti uz samo malo mašte.

Statistika