Krafne 1



Sastojci: 60 dkg oštrog brašna, 3 dcl mlijeka, kocka kvasca, 10 dkg šećera, malo soli, ulje za prženje, šećer u prahu za posipanje

Priprema: Kvasac razmrvimo u 3 žlice mlakog mlijeka u koje smo dodali 1 žlicu brašna i 1 žlicu šećera. Dobro pomiješamo i pustimo da se diže na toplom. Sve ostale sastojke isto ostavimo na toplom da se ugriju. U brašno umiješamo dignuti kvasac i ostatak mlijeka i šećera te sve ostale sastojke. Tijesto dobro izmiješamo i "tučemo" kuhačom da dobije mjehuriće. Tijesto ostavimo da se diže na toplom dok ne postigne dvostruki volumen. U posudu ulijemo dosta ulja jer se krafne moraju peći u dubokom ulju. Kad se ulje ugrije, žlicom koju smo namočili u ulje grabimo tijesto i spuštamo u posudu. Pečemo s obje strane dok ne porumene. Krafne ocijedimo od viška ulja na papirnatom ubrusu i posipamo šećerom. Ako želimo, krafne možemo puniti s pekmezom pomoću obične šprice. Vrh šprice utisnemo u krafnu i lagano pritisnemo. Ovaj recept je vrlo jednostavan dok sljedeći zahtijeva nešto više vremena i umješnosti.

Statistika