Dunavski valovi



Sastojci: 25 dkg brašna, 25 dkg šećera, 10 dkg maslaca, 2,5 dcl mlijeka, prašak za pecivo, 5 dkg kakaa u prahu, višnje iz kompota ili banane ili neko drugo voće

Za kremu: puding od vanilije, 2 dcl slatkog vrhnja

Za ukras: 5 dkg čokolade za kuhanje, malo mlijeka


Priprema: Izmiksamo tijesto od svih sastojaka osim kakaa. Podijelimo ga na dva dijela i u jedan umiješamo kakao. U lim koji smo prethodno premazali maslacem i pobrašnili ulijemo svijetli dio smjese. Na njega lagano rasporedimo višnje (ne pregusto da bi biskvit mogao između višanja popuniti prostor) pazeći da previše ne potonu. Na višnje pažljivo ulijemo tamni dio i poravnamo površinu. Kolač pečemo oko pola sata na 200°C. Za to vrijeme skuhamo puding prema uputstvima na vrećici i istučemo šlag. Oboje ohladimo i lagano umiješamo da se šlag ne otopi. Pečeni kolač možemo natopiti sa 5 žlica soka od višanja. Ako koristimo banane kolač natopimo s 5 žlica mlijeka. Kada se kolač ohladi premažemo ga kremom. Čokoladu rastopimo u malo mlijeka i kapajući žlicom napravimo tragove po površini.

Statistika