Medenjaci



Sastojci: 35 dkg oštrog brašna, ½ vrećice praška za pecivo, 15 dkg maslaca ili margarina, 20 dkg šećera, 10 dkg mljevenih badema ili oraha, 3 žlice meda, 3 žlice vrhnja za kuhanje, 3 žlice mlijeka, toliko komada badema koliko imamo kolačića (neobavezno)

Priprema: Prašak za pecivo umiješamo u brašno te rukama brašno izmrvimo s maslacem. U to dodamo šećer, mljevene bademe, vrhnje, mlijeko i med. Sve dobro izmijesimo tako da tijesto bude glatko. Tijesto pokrijemo folijom i ostavimo u hladnjaku oko 1 sat. Rukama oblikujemo kuglice koje poslažemo na lim za pečenje koji smo lagano namastili. Još bolje ako imamo lim na koji se ne hvata hrana ili poseban mastan papir za pečenje. Svaku kuglicu lagano spljoštimo i u sredinu utisnemo badem tako da stoji okomito. Medenjake pečemo na 220°C oko 20 minuta (ne smiju se previše osušiti, potamniti i ispucati).

Statistika