![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSnNuSOIjZnjSo5iJpYGAC49i7wegL0ksZddRNmMpg-rvu1mwL_0HCvwNTEXapXP1_J1HzswO7-3OB2FYLIKND6RGvI3cHaszWhVAwwvVelnZTE8kVJDEhdySoeve3oDe5HO5QtyXsR3p7/s320/Becke-kiflice-recepti-za-kolace.jpg)
Sastojci: 20 dkg glatkog brašna, 15 dkg maslaca ili margarina, 7 dkg šećera u prahu, 2 žlice vrhnja, 2 dcl jogurta, malo soli, pekmez od šljiva (ili marelica ili neki drugi koji imamo), šećer u prahu za posipanje
Priprema: Jogurt stavimo u gustu gazu i objesimo ga iznad sudopera preko noći (krajeve gaze zavežemo). Tako će se višak vode ocijedili u slivnik. U brašno umiješamo maslac, šećer, prstohvat soli, vrhnje i jogurt. Tijesto stavimo u hladnjak na dva sata. Nakon toga tijesto razvaljamo na oko 3 milimetra i narežemo na manje kvadrate. Na svaki kvadrat stavimo pola žličice pekmeza i umotamo kiflice kojima pritisnemo rubove. Kiflice možemo umotati i iz trokuta (zavisi što nam je lakše). Kiflice pečemo u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Vruće posipamo šećerom u prahu. Ako nam se ne radi, ocijeđeni jogurt možemo zamijeniti skutom, iako bi trebali poštivati orginalnost ovog recepta.