Sastojci: 25 dkg brašna, 5 dkg kakaa, ½ žličice praška za pecivo, 12,5 dkg maslaca ili margarina, 15 dkg šećera, po prstohvat anisa, klinčića i pimenta, 1 dcl mlijeka
za ocaklinu: 15 dkg čokolade u prahu, 10 dkg čokolade za kuhanje, 3 - 4 žlice slatkog vrhnja, polovice oraha za ukras
Priprema: Sve sastojke za tijesto pomiješamo mikserom. Tijesto ohladimo u hladnjaku (2 sata) i razvaljamo na debljinu od pola centimetra. Kalupom izrežemo srca koja pečemo 10 minuta na 180°C. Pečena srca rasporedimo na rešetku iz pećnice da bi ih lakše prelili čokoladom. Ocaklinu otopimo na laganoj vatri te je prelijemo žlicom preko svakog srca. Na još vruću čokoladu utisnemo u sredine srca polovice oraha i pustimo da se stvrdne. Ako nemamo potrebne začine, kolačiće možemo napraviti i bez njih.