Rolada od kokosa



Sastojci: ½ kg keksa (Petit Beure ili neki slični), 2,5 dcl mlijeka, 15 kg šećera, 2 žlice kakaa, 5 dkg čokolade za kuhanje

Za nadjev: 20 dkg kokosa, 20 dkg šećera u prahu, 20 dkg maslaca ili margarina, 3 - 6 žlica mlijeka


Priprema: Skuhamo mlijeko s kakaom, čokoladom i šećerom. Kekse sameljemo (mašina za mljevenje oraha) i prelijemo vrućim mlijekom. Dobro izmijesimo rukama. Dobivenu smjesu podijelimo na dva dijela i dobro ohladimo u hladnjaku. Za to vrijeme izmiksamo maslac, šećer u prahu i mlijeko. Kad dobijemo glatku masu prestanemo miksati i polako, žlicom umiješamo kokos. Polovicu tamne smjese razvaljamo na mokroj kuhinjskoj krpi. Ako nam se valjak lijepi, smjesu lagano posipamo kokosom. Razvaljamo što tanje i tako da dobijemo što izduljeniji oblik a ne kvadrat. Na to namažemo jednoliko bijelu smjesu i pomoću krpe na kojoj smo valjali zamotamo čvrstu roladu. Roladu posipamo s malo kokosa i ohladimo u hladnjaku. Kriške režemo neposredno prije posluživanja.

Statistika