Voćna pita



Sastojci za tijesto: 30 dkg brašna, 15 dkg margarina, 10 dkg šećera, 1 prašak za pecivo, 2 žlice mlijeka, 1 puding od vanilije, sezonsko voće po želji (maline, kupine, ribizli, polovice oguljenih marelica ili breskvi, mango ili bilo koje drugo voće)
za preljev: želatina alge agar - agar ili tučeno slatko vrhnje

Priprema: Umijesimo tijesto od svih navedenih sastojaka te ga natiskamo u plitku po mogućnosti okruglu posudu (npr. lima za pizzu). Tijesto pečemo 15 - 20 minuta na 190°C. Kad se podloga ohladi prelijemo je s pudingom koji smo skuhali na uobičajen način i rashladili. U puding utisnemo polovice marelica ili drugo voće. Podloga mora imati i okomite stranice (kao ogradica) da puding ne bi iscurio. Pitu na kraju prelijemo želatinom rastopljenom u soku ili vodi i ukrasimo šlagom. Ako nemamo algu agar - agar, čitavu površinu pite premažemo šlagom i ukrasimo komadićima voća. Ova pita je idealna za ljetne mjesece kada šlag možemo zamijeniti raznim vrstama sladoleda.

Statistika