Božićni kuglof



Tijesto: 15 dag sušenih marelica, 15 dag grožđica, 0,5 dl ruma, 20 dag maslaca + malo za kalup, 25 dag brašna + malo za kalup, 10 dag mljevenih oraha, 25 dag šećera u prahu, 4 jaja, 1 prašak za pecivo, naribana korica jednog neprskanog limuna

Posipanje: Šećer u prahu


Priprema kolača: Kalup za kuglof namažite maslacem i stavite u hladnjak. Oprane grožđice namačite dvadesetak minuta u rumu. Pjenasto umutite maslac sa šećerom pa naizmjence primiješajte jaja i brašno s praškom za pecivo. Kad smjesa postane glatka, umiješajte preostale sastojke. Pecite kuglof 55 - 60 minuta na 170 stupnjeva. Napola ohlađeni izvadite iz kalupa i, kad se potpuno ohladi, pospite šećerom u prahu.

Statistika