Creme brulée sa pet začina



Broj osoba: 10

Sastojci: 1 l slatkog vrhnja, 20 dag šećera, 8 jaja, 1 mahun avanilije

Začini: cimet, klinčić, crni papar u zrnu, anis, korijander

Šato od šampanjca: 2 žumanca, 1 cijelo jaje, malo šećera, šampanjac


Priprema: Za creme brulée vrhnje zakuhajte s mahunom vanilije. Pjenasto umutite jaja i šećer pa dodajte vrhnje. Začine usitnite i dodajte u smjesu. Ostavite 30 minuta da se okusi prožmu pa procijedite kroz sitno sito. Kuhajte u vatrostalnim zdjelicama na pari na 110 stupnjeva 13 minuta. Ohladite i dodajte umak od maline ili nekog drugog voća te šato od šampanjca. Šato pripremite tako da žumanca i cijelo jaje s malo šećera kuhate na pari uz stalno miješanje. Na kraju dodajte šampanjac.

Statistika