Chocolate fulge cheesecake



Biskvit: 12 dag brašna, 4 žlice kakaa, 3 žlice šećera, 1 vanilin šećer, 12,5 dag maslaca, 2 žlice mlijeka

Žuta krema: 50 dag krem sira, 13 dag šećera, 1 vanilin šećer, 2 jaja

Čokoladna krema: 25 dag čokolade za kuhanje, 25 dag maslaca, 4 jaja, 20 dag šećera, 6 dag brašna


Priprema biskvita: Manji kalup za torte obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Otopite maslac i sve sastojke umijesite rukom u jednolično tijesto te ga rasporedite na dno kalupa. Pecite 15 minuta ili dok tijesto ne dobije ravnomjernu mat boju. Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi.

Priprema žute kreme: Dobro ocijedite i izradite sir te mu dodajte šećer i jaja. Rasporedite po ohlađenom biskvitu. Dok pripremate čokoladnu kremu stavite u hladnjak, a pećnicu smanjite na 160 stupnjeva.

Priprema čokoladne kreme: Otopite čokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj pećnici, dodajte jaja, šećer i na kraju brašno te promiješajte samo žlicom. Prelijte preko smjese od sira i stavite peći na 160 stupnjeva 50 - 60 minuta, dok gornja korica ne počne lagano pucati. Dobro ohladite u hladnjaku prije serviranja. Volite li da čokolada bude mekša, servirajte već prvi dan, a volite li tvrđu, pričekajte sutradan. Možete je čuvati u hladnjaku do pet dana, izdrži li toliko.

Statistika