Vlastine šnite



Tijesto: 10 dag margarina, 5 dag šećera, 2 žumanjka, 2 žlice kiselog vrhnja, 1/2 praška za pecivo, 20 dag brašna

Biskvit I: 20 dag šećera, 5 žumanjaka, 10 dag oraha, 10 dag čokolade, 7 bjelanjaka

Biskvit II: 3 jaja, 2 žlice šećera, 3 žlice brašna, 1/2 praška za pecivo, limunov sok

Krema: 5 dl mljeka, 5 žlica gustina, 12 dag margarina, 15 dag šećera u prahu, limunov sok i korica, 1 vanilin šećer

Glazura: 15 dag čokolade, 13 dag margarina

Postupak tijesta: Umjesiti prhko tijesto i razvaljati ga u veličini lima. Na njega izliti biskvit 1 i sve zajedno ispeći. Posebno izraditi biskvit 2 i speći ga u limu iste veličine. Ohlađeni kolač premazati marmeladom od marelica, izrađenom kremom, te na njega položiti pečeni biskvit. Biskvit premazati marmeladom od marelica i preliti čokoladnom glazurom.

Priprema kreme: U mlijeku ukuhati gustin, te u ohlađeno dodati margarin dobro izrađen sa šećerom i ostalim dodacima.

Priprema glazure: Na niskoj temperaturi rastopi čokoladu s margarinom.

Statistika