Muchmallow



Tijesto: 6 jaja, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna, 3 žlice kakaa, 1 prašak za pecivo, 1 dl vode, 10 dag šećera

Krema: 5 dl mljeka, 5 žlica pšenične krupice (griza), 1 puding od vanilije, 10 dag šećera, 15 dag margarina

Priprema tijesta: Umutiti žumanjak sa šećerom i naizmjenice dodavati pomješano brašno, kakao i prašak za pecivo sa snijegom od bjelanjaka.


Pečeni biskvit još vruć preliti prokuhanom vodom i šećerom.

Priprema kreme: U mlijeko ukuhati pšeničnu krupicu, puding i šećer. Kremu hladiti stalno mješajući da se ne stvore grudice. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.

Postupak: Pečeni i natopljeni biskvit ohladiti i premazati pripremljenom kremom te preliti čokoladnom glazurom.

Statistika