Mrkvica torta



Sastojci: Biskvit: 250 g brašna, 400 g šećera, 2 žličice cimeta, 2 žličice praška za pecivo, 1 žličica soli, 3 dcl ulja, 4 jaja, 100 g sjeckanih oraha, 500 g naribane mrkve;

Krema: 200 g margarina, 500 g ABC svježeg krem sira, 400 g milerama s 30% m.m., 220 g šećera u prahu, 1 žličica ekstrakta od vanilije, sok ¼ limuna


Priprema: Biskvit: U većoj posudi pomiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo, šećer, cimet i sol. Miješajući dodajte ulje i jedno po jedno jaje te potom naribanu mrkvu i orahe. Kratko promiješajte mikserom, najmanjom brzinom. U margarinom namazan i brašnom posut kalup za tortu isipajte trećinu biskvitne smjese i pecite 45 minuta na 160*C. Ponovite još dvaput s ostatkom smjese da se dobiju tri biskvitne podloge i ohladite.

Krema: Margarin narežite na listiće i izradite mikserom dok omekša. Dodajte ABC sir i sve dobro izmiješajte mikserom da se smjesa izjednači. Dodajte mileram, šećer u prahu, ekstrakt vanilije, limunov sok i sve zajedno izradite. Svaki sloj biskvitne podloge premažite kremom, a ostatkom kreme premažite cijelu tortu izvana. Ukrasite po želji i dobro ohladite prije serviranja.

Statistika