ABC torta s mandarinama



Sastojci: 4 jaja, 1 limun, 1000 g ABC svježeg krem sira, 80 g kokosovog brašna, 600 g mandarina, 2 žličice praška za pecivo, 2 vrećice vanilin šećera, 100 g margarina, 100 g griza, 40 g škroba, 250 g šećera, malo soli

Priprema: Kalup za tortu premažite margarinom i posipajte kokosom. Margarin rastopite i ohladite. Kriškice mandarina očistite od kožica. Mileram, šećer, jaja, griz, škrob, vanilin šećer, sol, prašak za pecivo, sok i koru od limuna te dobro umutite. Dodajte otopljeni margarin i ¾ pripremljenih mandarina, pa dobro promiješajte. Smjesu sipajte u kalup, po vrhu posložite ostale mandarine i pecite u zagrijanoj pećnici na 150*C oko 80 minuta. Tortu hladite najmanje 8 sati prije serviranja.

Statistika