Torta od bundeve i ABC sira



Sastojci: Podloga: 150 g integralnih keksa, 1 žlica smeđeg šećera, 1,5 žlica otopljenog maslaca, malo cimeta, malo muškatnog orašćića

Nadjev: 250 g ABC svježeg krem sira, 400 g bundeve, 3 dcl vode, 200 g smeđeg šećera, 2 jaja malo cimeta, malo muškatnog orašćića, 1 želatina


Priprema: Za podlogu sameljite kekse, dodajte sve ostale sastojke i promiješajte. Kalup obložite masnim papirom i utisnite smjesu od keksa na dno kalupa. Bundevu nasjeckajte na kockice i kuhajte dok ne omekša u 3 dcl vode sa šećerom. Izvadite bundeve i nastavite kuhati tekućinu dok se ne reducira u gustu masu. 150 g od kuhanih bundeva zgnječite u pire, a ostatak ostavite za pokrov. Za nadjev pomiješajte ABC sir s hladnim pireom od bundeve dodajte jaja i začine. Kremu izlijte na podlogu od keksa i pecite na 160*C oko 40 minuta. Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se ohladi. Posložite priređene bundeve po vrhu torte, te prelijte sirupom u koji prethodno umiješajte želatinu. Dobro ohladite i poslužite.

Statistika