Nonina pita od jabuke



Sastojci za tijesto: 60 dag glatkoga brašna, 15 dag šećera u prahu, 2 vanilin šećera, soli, 40 dag margarina ili maslaca, 1 prašak za pecivo

Nadjev: 1 kg jabuka (najbolje malih domaćih), 1 žlica cimeta, 2 vanilin šećera, 10 dag šećera u prahu, sok jednog limuna


Priprema: Umiješati brašno, šećer, vanilin šećer te sol i prašak za pecivo. Otopljeni maslac dodavati u tijesto dok se ne dobije glatka smjesa koja se ne smije lijepiti. Ostaviti 1 sat u hladnjaku. Jabuke oprati i naribati te umiješati cimet, vanilin šećer, šećer u prahu i sok od limuna. Pustiti nekoliko minuta da otpusti. Tijesto razvaljati na 1 cm i peći desetak minuta na 220*C. Napola ispečenu pitu izvaditi i napuniti nadjevom od jabuka te ukrasiti preostalim tijestom te peći još dvadesetak minuta.

Statistika