Čokoladni kolač Pavlova



Tijesto: 5 bjelanaca, 35 dag šećera, 1 žlica gustina, 1 žlica octa, 15 dag čokolade u prahu, sok 2 limuna

Krema: 5 žumanaca, 5 dag šećera, mahuna vanilije, 3 dl mlijeka, 20 dag tamne čokolade, 3 dl slatkog vrhnja, 3 dag želatine

Priprema: Istucite bjelance sa šećerom i dodajte ostale sastojke. Na masni papir uz pomoć slastičarske vrećice naštrcajte kružiće (gumbiće) pa ih sušite na laganoj vatri.
Za kremu kuhajte mlijeko sa šećerom i mahunom vanilije. Prelijte preko žumanaca, dodajte želatinu pa kratko kuhajte na laganoj vatri. U mlaku smjesu dodajte tučeno slatko vrhnje. Svaki kružić nadjenite kremom, poklopite drugim kružićem i panirajte naribanom čokoladom. Poslužite sa svježim voćem ili sladoledom.

Statistika