Limun torta



Sastojci: 8 jaja, 8 žlica šećera, 1 vanilin šećer, 8 žlica brašna

Krema: 3 jaja, 20 dag šećera, limunov sok i korica, 20 dag margarina

Priprema sastojka: Istući snijeg od bjelanjanka, postupno dodati šećer, žumajnke i vanilin šećer. Kuhaćom polako umješajte brašno. Pecite u namještenom kalupu za tortu 30 - 35 minuta na 180*C. Tortu prerežite na tri djela. Kore natopite zaslađenim mlijekom s mirisom ruma, premažite kremom.


Priprema kreme: Cijela jaja i šećer kuhajte da bude vrlo gust (kad povučete kutlačom, treba se viditi dno posude). Skinite s vatre, dodajte sok cijelog limuna i izribajte koru (prehodno dobro operite). Margarin dobro izradite i postupno umješajte u ohlađenu kremu. Gotovu tortu posipajte mrvicama biskvita, koji ispecite od dva jaja, ili ukrasite po želji.

Statistika