![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggxFyuXEMbq0ec2558BxX5YBnXMhTlGJ4BwsYg3RI2Xwy1Fn1xuDkBL1ctajakwVTaoCaaHomYY3tmKDq078FHPAdojVW7AUfKXWfDlMOXQQS8Xkon4x2I5pm1E5xbaVF2K0sLLm9xLyWY/s320/Limun-torta-recepti-za-kolace-torte.jpeg)
Sastojci: 8 jaja, 8 žlica šećera, 1 vanilin šećer, 8 žlica brašna
Krema: 3 jaja, 20 dag šećera, limunov sok i korica, 20 dag margarina
Priprema sastojka: Istući snijeg od bjelanjanka, postupno dodati šećer, žumajnke i vanilin šećer. Kuhaćom polako umješajte brašno. Pecite u namještenom kalupu za tortu 30 - 35 minuta na 180*C. Tortu prerežite na tri djela. Kore natopite zaslađenim mlijekom s mirisom ruma, premažite kremom.
Priprema kreme: Cijela jaja i šećer kuhajte da bude vrlo gust (kad povučete kutlačom, treba se viditi dno posude). Skinite s vatre, dodajte sok cijelog limuna i izribajte koru (prehodno dobro operite). Margarin dobro izradite i postupno umješajte u ohlađenu kremu. Gotovu tortu posipajte mrvicama biskvita, koji ispecite od dva jaja, ili ukrasite po želji.