Parfe kocke



Tijesto: 4 jaja, 6 žlica brašna, 6 žlica šećera, 2 žlice ulja, 2 žlice mlake vode

Krema: 1 dl mlijeka, 5 žumanjka, 15 dag šećera, 1 vanilin šećer, 2 dag želetine, 6 dl slatkog vrhnja

Priprema tijesta: Umutiti žumanjak sa šećerom, uljem i vodom, te lagano umješati brašno i snijeg od bjelanjka. Pečeni biskvit stavite na podlogu za posluživanje torte, oko njega namjestiti prsten oblika željenog kalupa i uliti pripremljenu kremu. Ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.

Priprema kreme: Želatinu namočite u mlako mlijeko i ostaviti da nabubri. Žumanjke, šećer i vanilin šećer umutiti i kuhati na pari dok smjesa ne udvostruči volumen. Dodajte želetinu. Smjesu hladiti i u ohlađenu lagano umješati tučeno slatko vrhnje.