Cappuccino torta



Sastojci za koru: 5 bjelanjaka, 7 žlica šećera, 5 žlica mljevenih oraha

Krema:
15 žumanjaka, 10 žlica šećera, 25 dag margarina, 5 cappuccina od vanilije, 30 dag šlag pjene


Priprema: Umutiti 5 bjelanjaka sa 7 žlica šećera i 5 žlica mljevenih oraha. Peći 30 minuta. Ispeći 3 takve kore. Na pari umutiti 15 žumanjaka s 10 žlica šećera. Kada se fila skuha, ostaviti je da se ohladi. Umutiti 25 dag margarina i dodati u ohlađenu smjesu. U filu dodati 5 cappuccina od vanilije (5 vrećica cappuccina otopiti u 20 žlica mlake vode). Umutiti 300 g šlag – pjene, pa 1/3 šlaga pomiješati s filom, a ostatak ostaviti za filanje.

Filati: Kora – fila – šlag. Postupak ponoviti 3 puta.

Statistika