Kocke s kavom



Tijesto: 6 bjelanjaka, 15 dag šećera, 20 dag mljevenih oraha
3 žlice oštrog brašna

Krema: 6 žumanjaka, 20 dag šećera, 1 vanilin šećer, 12 dag margarina, 12 dag čokolade, 1,5 dl kave

Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg postupno dodajući šećer. Dodati orahe i brašno te peći na 160*C 20 - 30 minuta. Ohlađeni kolač premazati kremom.


Priprema kreme: Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto umutiti. Dodati margarin, čokoladu, kuhanu jaču crnu kavu i sve staviti na laganu vatru da zavrti, stalno miješajući. Kada zakipi, kuhati još 3 minute. Kremu malo ohladiti povremeno miješajući i prije nego se stisne izliti na pečeni kolač. Dobro ohladiti i narezati kocke, a na svaku staviti zrno kave.

Statistika