Orašćići 1

Tijesto: 28 dag oštroga brašna, 21 dag margarina, 10 dag šećera, 10 dag mljevenih oraha

Krema: 3 dl mlijeka, 3 žlice gustina, 1 žlica oštrog brašna, 1 vanilin šećer, 10 dag šećera, 20 dag margarina, malo ruma, malo limunova soka

Priprema Tijesta: Umjesite tijesto, stavite pola sata na hladno. Kalupiće nauljite i pobrašnite do 3/4 tijestom i u sredini udubite. Pecite na 200*C oko 15 minuta dok malo porumene. Ne smiju se prepeći. Malo ohlađene lagano istresite iz kalupića, a potpuno ohlađene punite kremom.

Priprema kreme: Gustin i brašno umutite s malo mlijeka. U preostalo mlijeko stalno miješajući ukuhajte brašno i gustin. Dodajte šećer i vanilin šećer. Kuhajte nekoliko minuta. U ohlađeno dodajte margarin, rum i limunov sok po želji. Pjenasto izradite. Kremom napunite oraščiće, spajajte po dva i posipajte šećerom u prahu.

Statistika