Jang kocke



Tijesto: 6 jaja, 25 dag šećera, 25 dag brašna, 1 prašak za pecivo, 3 žlice kakaa, 6 žlica vruće vode

Krema: 2 pudinga od vanilije, 6 žlica oštrog brašna, 1 l mlijeka, 20 dag šećera, 2 vanilin šećera, 25 dag margarina, kutija piškota, 3 dl kuhane crne kave

Čokoladna glazura: 10 dag čokolade za kuhanje, 4 žlice ulja


Priprema tijesta: Pjenasto izmiješati jaja sa šećerom, dodati vruću vodu. Postupno dodavati brašno s praškom za pecivo i kakaom. U namašteni i pobrašnjeni lim srednje veličine uliti polovicu tijesta i staviti peći u pećnicu zagrijanu za 220*C, i to 15 - 17 minuta. Posebno ispeći i drugu polovicu tijesta.

Priprema kreme: Izmiješati prašak za puding s brašnom, šećerom i vanilin šećerom te 1,5 dl mlijeka. Ostatak mlijeka staviti kuhati, a kad povrije uliti u priređenu smjesu te kuhati dok se ne zgusne, 4 - 5 minuta. Kad se ohladi umiješati margarin i dobro izraditi.

Priprema čokoladne glazure: Čokoladu i ulje rastopiti na pari i ravnomjerno preliti po kolaču.

Postupak: Donji biskvit premazati polovicom kreme, zatim složiti po dužini piškote namočene u mlaku kavu. Piškote premazati ostatkom kreme i prekriti drugim biskvitom. Kolač preliti čokoladnom glazurom.

Statistika