Ledene kocke



Tijesto: 8 bjelanjaka, 12 žlica šećera, 10 žlica brašna

Temeljna krema: 8 žumanjaka, 10 žlica šećera, 40 dag margarina

Krema od vanilije: 4 dl mlijeka, 1 pudnig od vanilije, 1 žlica brašna, vanilin šećer, 1 žlica šećera

Krema od čokolade: 4 dl mlijeka, 1 puding od čokolade, 1 žlica brašna, čokolada u prahu, 1 žlica šećera

Premaz: 1 šlag pjena


Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i dodati šećer, te na kraju lagano umiješati brašno. Uliti u namašteni lim i peći na 150*C.

Priprema temeljne kreme: Na pari gusto skuhati žumanjke pjenasto umućene sa šećerom. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.

Priprema kreme od vanilije: U mlijeko umiješati prašak za puding, brašno, vanilin šećer i šećer. Kuhati miješajući da postane gusto. U ohlađeno umiješati pola temeljne kreme.

Priprema kreme od čokolade: U mlijeko umiješati prašak za puding, brašno, čokoladu u prahu i šećer. Kuhati miješajući da postane gusto. U ohlađeno umiješati preostalu temeljnu kremu.

Priprema premaza: Šlag pjenu pripremiti s mlijekom prema uputi na poleđini vrećice.

Postupak: Ohlađeno tijesto premazati kremom od čokolade, poravnati i ostaviti oko 15 minuta u hladioniku da se stegne, zatim kremom od vanilije i sve premazati šlag pjenom. Ostaviti u hladnjaku do idućeg dana da se dobro ohladi. Rezati na veće kocke.

Statistika