Torta leptir



Tijesto: 12 jaja, 12 žlica šećera, 12 žlica brašna, 2 vanilin šećera

Krema: 0,51 soka od višanja (iz kompota), 6 dag gustina, 20 dag šećera, 3 žlice likera od višanja (višnje iz kompota), 1 l slatkog vrhnja, 1 vanilin šećer, 5 dag šećera u prahu

Priprema tijesta: Ispeći dva biskvita od po 6 jaja, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna i vanilin šećer - u većem limu. Izrezi u oblik leptira.


Priprema kreme: Skuhaj 0,5 l soka od višanja (iz kompota) s gustinom, dodaj šećer. U hladno umiješaj liker od višanja, te očišćene višnje iz kompota. Tijesto prerežite, premažite kremom od višanja, na kremu stavite sloj tučenog slatkog vrhnja (istući litru vrhnja sa 1 vanilin šećerom i 5 dag šećera u prahu). Ako je biskvit prerezan dvaput, ponovite postupak dok ne potrošiš kremu. Izvana ukrasite po želji žele bombonima i obojenim tučenim slatkim vrhnjem.

Statistika