Anine kocke



Tijesto: 6 žumanjaka, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna, 6 bjelanjaka - snijeg

Krema: 25 dag margarina, 20 dag šećera u prahu, 10 dag mljevenih oraha, 10 dag grožđica, 10 dag žele bombona, 5 dag otopljene čokolade, 1 jaje, 1 dl ruma


Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg, dodati šećer, jedan po jedan žumanjak i brašno. Ispeći biskvit u velikom plitkom limu. Ohlađen biskvit prerezati po dužini, a polovicu biskvita narezati na kockice.

Priprema kreme: Pjenasto izraditi margarin sa šećerom, dodati jaja i rum, otopljenu čokoladu i ostale sastojke. Kremu izmijšati s kockicama biskvita i smjesom premazati cijeli biskvit. Ukrasiti čokoladnom glazurom ili mljevenim orasima.

Statistika