Kocke Katarina



Tijesto I: 8 žumanjaka, 7 žlica oraha, 7 žlica šećera, 7 žlica brašna, 1 prašak za pecivo, snijeg od 8 bjelanjaka

Tijesto II: 5 bjelanjaka, 10 dag sjeckanih oraha, 5 dag grožđica, 4 žlice ulja, 15 dag šećera, 4 žlice brašna, 1 prašak za pecivo

Krema: 5 žumanjaka, 25 dag šećera u prahu, 25 dag margarina, sok od jedne naranče


Priprema tijesta I: Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati orahe, brašno pomješano s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći na dobro namašćenom limu i ohlađeno uzdužno prerezati.

Priprema tijesta II: Bjelanjke istući u čvrst snijeg, dodati šećer i lagano umiješati ulje, grožđice, orahe i brašno pomješano s praškom za pecivo. Ispeći biskvit u istoj veličini kao i prehodni.

Priprema kreme: Žumanjke i šećer umutiti i kuhati na pari da se zgusne. U ohlađeno dodati pjenasto izrađeni margarin i sok od naranče. Sve dobro izmiksati.

Postupak: Polovicu tijesta I premazati polovicom kreme, na nju položiti tijesto II, premazati preostalom kremom i poklopiti drugom polovicom tijesta I. Lagano opteretiti i ostaviti da se stegne. Po želji kolač preliti čokoladnom glazurom.

Statistika