Kokosova torta



Sastojci: 250 g suhih keksa, 100 g šećera, 70 g maslaca, 250 g svježeg sira, 3 dl obranog mlijeka, 2 žumanca, 15 g želea u listićima, 1 žličica cimeta, 100 g kokosovog brašna

1. Korak

Mlijeko zagrijte do vrenja i dodajte kokosovo brašno. Uklonite s vatre, pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta.

2. Korak

Žele potopite u hladnu vodu na pet minuta.

3. Korak

U mikseru usitnite kekse s omekšanim maslacem. Smjesu ulijte u kalup za tortu presvučen papirom za pečenje. Poravnajte špatulom i ostavite u hladnjaku da se malo stvrdne.

4. Korak

Žumanca istucite sa šećerom u pjenastu smjesu, dodajte sir i pažljivo promiješajte.

5. Korak

Procijedite mlijeko pa ga dodajte smjesi od sira i jaja. Dodajte cimet i ocijeđeni žele.

6. Korak

Smjesu ulijte u kalup s prethodnom smjesom, izravnajte površinu i pospite preostalim kokosovim brašnom. Ostavite 3 – 4 sata u hladnjaku.

Statistika