
Sastojci: 250 g suhih keksa, 100 g šećera, 70 g maslaca, 250 g svježeg sira, 3 dl obranog mlijeka, 2 žumanca, 15 g želea u listićima, 1 žličica cimeta, 100 g kokosovog brašna
1. Korak
Mlijeko zagrijte do vrenja i dodajte kokosovo brašno. Uklonite s vatre, pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta.
2. Korak
Žele potopite u hladnu vodu na pet minuta.
3. Korak
U mikseru usitnite kekse s omekšanim maslacem. Smjesu ulijte u kalup za tortu presvučen papirom za pečenje. Poravnajte špatulom i ostavite u hladnjaku da se malo stvrdne.
4. Korak
Žumanca istucite sa šećerom u pjenastu smjesu, dodajte sir i pažljivo promiješajte.
5. Korak
Procijedite mlijeko pa ga dodajte smjesi od sira i jaja. Dodajte cimet i ocijeđeni žele.
6. Korak
Smjesu ulijte u kalup s prethodnom smjesom, izravnajte površinu i pospite preostalim kokosovim brašnom. Ostavite 3 – 4 sata u hladnjaku.