Niska torta s pjenom od mandarina

Sastojci: 2 jaja, 160 g šećera, 140 g maslaca, 180 g brašna, ½ vrećice suhog kvasca, 1 žličica likera Cointreau ili Grand Marnier, 2 žlice kakaa

Za kremu: 2 jaja, 50 g šećera, 20 g brašna, 2 dl soka od mandarina, naribana korica jedne mandarine, 2 lista želatine


1. Korak

Otopite maslac na laganoj vatri i ostavite da se ohladi. Posebno izmiješajte jaja i šećer, pa dodajte otopljeni maslac, brašno, kakao, kvasac i liker. Dobro izmiješajte da se sastojci spoje i ostavite da odstoji pola sata na hladnom mjestu.

2. Korak

Kalup premažite maslacem. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pecite osnovu torte 20 minuta i ostavite da se potpuno ohladi.

3. Korak

Pripremite kremu: odvojite žumanca od bjelanaca. Posebno izmiješajte žumance sa šećerom, koricom mandarine i brašnom. Dodajte sok od mandarine i dobro izmiješajte. Kremu zagrijte na laganoj vatri da prokuha, neprestano miješajući.

4. Korak

Listove želatine potopite na 5 minuta u posudu s hladnom vodom. Ocijedite želatinu i stavite u toplu kremu. Ostavite kremu da se hladi, povremeno miješajući.

5. Korak

Istucite snijeg od bjelanaca i pažljivo dodajte ohlađenoj kremi. Smjesu izlijte na osnovicu torte. Do posluživanja tortu ostavite u hladnjaku.

Statistika