
Sastojci za lisnato tijesto (koristi se samo polovica): 100 g maslaca, 200 g brašna, ½ žličice soli, 0,8 dl hladne vode
Za kremu: 40 g brašna, 50 g mljevenih badema, 60 g šećera, 3 žlice vrhnja, 1 dl mlijeka, 1 jaje, 1 žumance, 20 g maslaca, 2 jabuke, šećer u prahu
1. Korak
U posudu ulijte vodu i dodajte sol. Dodajte 1/3 prosijanog brašna i miješajte pjenjačom. Dodajte otopljeni maslac, preostali dio brašna i dobro miješajte. Tijesto stavite na površinu posutu brašnom i mijesite rukama. Oblikujte hljepčić, umotajte u plastičnu foliju i ostavite preko noći u hladnjaku.
2. Korak
Tijesto razvucite u list debeo oko 1,5 mm. Stavite u kalup za nisku tortu i opet stavite u hladnjak.
3. Korak
Zajedno prosijte brašno i mljevene bademe. Dodajte šećer, vrhnje. Miješajući, postupno dodavajte i mlijeko.
4. Korak
Posebno umutite cijelo jaje i žumance pa dodajte smjesi. Umiješajte otopljeni maslac i dobro promiješajte.
5. Korak
Jabuke ogulite i narežite na tanke kriške. Rasporedite ih po površini tijesta i prelijte kremom.
6. Korak
Pecite na 200 stupnjeva 15 – 20 minuta. Snizite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite još 15 – 20 minuta. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.