
Sastojci: 2 pakiranja smjese za čokoladnu tortu, 75 g mliječne čokolade, 75 g bijele čokolade, 100 g čokoladne kreme, 100 g glazure, 1 žličica kave, 100 g čokolade od lješnjaka
1. Korak
Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Dva okrugla kalupa namažite maslacem, pokrijte papirom za pečenje pa namažite i papir. U kalupe raspodijelite smjesu za tortu i pecite 20 – 30 minuta. Izvadite pečene slojeve torte i ostavite da se ohlade na rešetki.
2. Korak
Odvojeno otopite na pari bijelu i tamnu čokoladu. Otopljenu čokoladu izlijte na široki lim ili na papir za pečenje. Ostavite da se ohladi i nožem izrežite tanke trake.
3. Korak
Kremom od čokolade namažite površinu jednog sloja torte. Pokrijte drugim slojem i stavite na tortu na tanjur za posluživanje.
4. Korak
Priredite glazuru. Dodajte kavu i po potrebi vode, toliko da dobijete glatku kremu. Glazuru izlijte na površinu torte. Otopite na pari čokoladu s lješnjacima. Tortu uokolo premažite otopljenom čokoladom.
5. Korak
Obložite rubove torte trakama bijele i tamne čokolade.
6. Korak
Otopljenu čokoladu s lješnjacima stavite u vrećicu za ukrašavanje i ukrasite tortu po želji.