Torta od čokolade



Sastojci: 2 pakiranja smjese za čokoladnu tortu, 75 g mliječne čokolade, 75 g bijele čokolade, 100 g čokoladne kreme, 100 g glazure, 1 žličica kave, 100 g čokolade od lješnjaka

1. Korak

Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Dva okrugla kalupa namažite maslacem, pokrijte papirom za pečenje pa namažite i papir. U kalupe raspodijelite smjesu za tortu i pecite 20 – 30 minuta. Izvadite pečene slojeve torte i ostavite da se ohlade na rešetki.

2. Korak

Odvojeno otopite na pari bijelu i tamnu čokoladu. Otopljenu čokoladu izlijte na široki lim ili na papir za pečenje. Ostavite da se ohladi i nožem izrežite tanke trake.

3. Korak

Kremom od čokolade namažite površinu jednog sloja torte. Pokrijte drugim slojem i stavite na tortu na tanjur za posluživanje.

4. Korak

Priredite glazuru. Dodajte kavu i po potrebi vode, toliko da dobijete glatku kremu. Glazuru izlijte na površinu torte. Otopite na pari čokoladu s lješnjacima. Tortu uokolo premažite otopljenom čokoladom.

5. Korak

Obložite rubove torte trakama bijele i tamne čokolade.

6. Korak

Otopljenu čokoladu s lješnjacima stavite u vrećicu za ukrašavanje i ukrasite tortu po želji.

Statistika