Torta od kave i čokolade



Sastojci za biskvit od kakaa: 4 žumanca, 4 bjelanca, 4 žlice brašna, 90 g šećera, 35 g kakaa, 60 g maslaca

Za kremu od kave: 2 dl slatkog vrhnja, 2 žlice šećera, 1 žlica instant kave, 1 žličica likera od kave, 2 banane, šećer u prahu


1. Korak

Miješajte žumanca i polovicu količine šećera dok ne dobijete pjenastu smjesu. Posebno tucite snijeg od bjelanaca postupno dodavajući šećer. U smjesu žumanaca dodajte 1/3 snijega.

2. Korak

Dodajte kakao i dobro promiješajte. Dodajte omekšani maslac, otopljen u pećnici. Dodajte ostatak snijega i miješajte dobro od dna prema površini.

3. Korak

Smjesu izlijte u lim obložen papirom za pečenje. Izravnajte površinu. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko 12 minuta.

4. Korak

Pečeni biskvit odvojite od papira i pokrijte plastičnom folijom. Kad se malo ohladi, nožem odvojite kožicu s biskvita. Razrežite biskvit na tri dijela.

5. Korak

Posebno otopite instant kavu u likeru od kave. Pomiješajte šećer i vrhnje, dodajte smjesi od kave i tucite dok ne dobijete jednoličnu kremu.

6. Korak

Kremom premažite jedan dio biskvita. Ukrasite kolutima banane.

7. Korak

Prekrijte drugim slojem biskvita, premažite kremom i stavite banane. Prekrijte trećim slojem biskvita. Na kolač stavite papirne trake, pospite šećerom u prahu i uklonite trake.

Statistika