Bavarska krema na tri načina

Sastojci: 70 g šećera, 1,5 žlica želatine u prahu, 3 žlice bijelog vina (4 za kremu s jagodama), 2 žlice vode (1 žlica za kremu s jagodama), 1,5 dl limunovog soka, 2 dl slatkog vrhnja

Za kremu s bananama: 200 g banana, 1 žlica ruma, dinja i grožđe

Za kremu s trešnjama: 140 g trešanja u sirupu, 0,7 dl sirupa, 1 žlica likera od trešanja

Za kremu s jagodama: 230 g jagoda, 1 žlica likera Cointreau, jagode


1. Korak

Namočite želatinu u bijelo vino. Voćnom pireu dodajte šećer, limunov sok, liker ili rum i dobro promiješajte. Želatinu otopite na pari i dodajte voćnoj smjesi.

2. Korak

Smjesu ostavite da se ohladi, najbolje tako da dno posude stavite u ledenu vodu. Polako miješajte dok se želatina ne počne stezati. Posebno istucite šlag.

3. Korak

Šlag dodajte želatini i dobro izmiješajte. Smjesu izlijte u kalup prethodno premazan uljem.

Za kremu s bananama:
Banane stavite u električnu miješalicu, dodajte limunov sok i napravite pire. Kolač ukrasite kuglicama dinje i grožđem.

Za kremu s trešnjama:
Trešnje sa sirupom izmiješajte u pire. Kolač ukrasite trešnjama ili kupinama.

Za kremu s jagodama:
Jagode izmiješajte u pire.

Statistika