Sastojci: 120 g maslaca, 85 g brašna, 1 prašak za pecivo, 60 g šećera u prahu, 1 žumance, malo soli
Za kakao kremu: 75 g brašna, 10 g kakaa
1. Korak
Maslac omekšan na sobnoj temperaturi pjenasto izradite. Dodajte malo soli. Postupno umiješajte šećer u prahu i žumance. Smjesu podijelite u dva jednaka dijela. Jednom dijelu dodajte 1/3 brašna pomiješanog s praškom za pecivo i dobro miješajte. Dodajte još brašna, miješajući sada drvenom žlicom.
2. Korak
Preostalo brašno pomiješajte s kakaom. Ponovite prethodni postupak s drugom polovicom smjese od maslaca. Bijelu smjesu stavite u tamnu.
3. Korak
Omotajte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku oko 15 minuta. Ohlađenu smjesu dobro pritisnite rukama da istisnete mjehuriće zraka. Rukama oblikujte "salamu" promjera oko 3 cm. Ponovno stavite u hladnjak da odstoji sat vremena.
4. Korak
"Salamu" izvadite iz hladnjaka i režite kriške široke oko 7 mm. Poslažite kriške na lim prekriven papirom za pečenje i pecite 10 – 15 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.