Rolada s kakaom



Sastojci: 120 g maslaca, 60 g šećera, 1 jaje, 170 g brašna, 1 prašak za pecivo, 10 g kakaa, malo soli

1. Korak

Maslac miješajte dok se ne zapjeni. Dodajte sol i postupno umiješajte šećer. Dodajte žumance.

2. Korak

Smjesu razdijelite u dva dijela. U jedan dio postupno dodavajte 80 g brašna, polovicu praška za pecivo i 10 g kakaa. Drugoj polovici dodavajte 90 g brašna i ostatak praška za pecivo. Obje smjese pažljivo miješajte.

3. Korak

Na plastičnu foliju položite obje smjese pa i njih prekrijte folijom. Preko folije valjkom stanjite tijesto na debljinu od ½ cm. Uklonite plastičnu folju s površine. Tamno tijesto premažite bjelancem.

4. Korak

Na tamno tijesto položite svijetlo. Sve pažljivo zamotajte uz pomoć plastične folije. Roladu umotanu u foliju ostavite u hladnjaku najmanje 2 – 3 sata.

5. Korak

Izvadite roladu iz hladnjaka, odvojite plastičnu foliju i oštrim nožem režite kriške debele oko 5 mm. Rasporedite ih na lim prekriven papirom za pečenje i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Prije posluživanja ostavite da se ohladi na rešetki.

Statistika