
Sastojci: 120 g maslaca, 60 g šećera, 1 jaje, 170 g brašna, 1 prašak za pecivo, 10 g kakaa, malo soli
1. Korak
Maslac miješajte dok se ne zapjeni. Dodajte sol i postupno umiješajte šećer. Dodajte žumance.
2. Korak
Smjesu razdijelite u dva dijela. U jedan dio postupno dodavajte 80 g brašna, polovicu praška za pecivo i 10 g kakaa. Drugoj polovici dodavajte 90 g brašna i ostatak praška za pecivo. Obje smjese pažljivo miješajte.
3. Korak
Na plastičnu foliju položite obje smjese pa i njih prekrijte folijom. Preko folije valjkom stanjite tijesto na debljinu od ½ cm. Uklonite plastičnu folju s površine. Tamno tijesto premažite bjelancem.
4. Korak
Na tamno tijesto položite svijetlo. Sve pažljivo zamotajte uz pomoć plastične folije. Roladu umotanu u foliju ostavite u hladnjaku najmanje 2 – 3 sata.
5. Korak
Izvadite roladu iz hladnjaka, odvojite plastičnu foliju i oštrim nožem režite kriške debele oko 5 mm. Rasporedite ih na lim prekriven papirom za pečenje i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Prije posluživanja ostavite da se ohladi na rešetki.