Sastojci: 4 pločice čokolade za kuhanje, 120 g maslaca, 250 g šećera, 2 jaja, 1 žličica vanilije, 70 g bijelog brašna, 1 prašak za pecivo, ½ žličice soli, 200 g bijele čokolade, 90 g nasjeckanih oraha, šećer u prahu
1. Korak
U posudi s dvostrukim dnom otopite čokoladu s maslacem, neprestano miješajući drvenom žlicom. U zasebnoj posudi električnom miješalicom izmiješajte jaja, postupno dodajte šećer i miješajte još oko četiri minute.
2. Korak
Dodajte čokoladu, vaniliju, brašno, prašak za pecivo i sol. Miješajte dok se sastojci dobro ne spoje. Dodajte komadiće bijele čokolade i orahe.
3. Korak
Maslacem namažite lim. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Smjesu pecite otprilike 30 minuta. Ostavite kolač da se potpuno ohladi na rešetki i režite kvadrate velike oko 5 cm. Pospite šećerom u prahu.