
Sastojci: 5 g slatkog kakaa, 20 g gorke čokolade za kuhanje, 100 g maslaca, 50 g šećera u prahu, 100 g brašna, ¼ žličice kvasca, 200 – 250 g slatke čokolade za kuhanje
1. Korak
Naribanu gorku čokoladu i kakao otopite na pari i ostavite da se hladi. Omekšani maslac pomiješajte sa šećerom u prahu. Izradite u gustu jednoličnu kremu. Dodajte otopljenu čokoladu i kakao. Stalno miješajući, postupno dodavajte brašno i kvasac.
2. Korak
Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje. Lim prekrijte papirom za pečenje i na papiru oblikujte trake duge 8 cm. Pecite 15 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Stavite kolačiće na rešetku da se hlade.
3. Korak
Otopite na laganoj vatri slatku čokoladu. Jednu stranu kolačića premažite čokoladom i spajajte ga s drugim kolačićem poput sendviča.
4. Korak
Vrhove kolačića uronite u otopljenu čokoladu. Ostavite da se ohlade i čokolada stvrdne na plastičnoj foliji.