Hruskavo tijesto

Sastojci: 6 listova smrznutog lisnatog tijesta, 100 g maslaca, 100 g šećera, šećer u prahu s aromom vanilije, 200 g suhih krušaka, 2 jabuke, 200 g suhih marelica, prah od klinčića, cimet, 1 čašica brendija

1. Korak

Kruške i marelice stavite u zdjelu, prelijte obilno vodom i ostavite sat vremena da omekšaju, ocijedite i prosušite.

2. Korak

Ogulite jabuke, izrežite na polovice i potom svaku polovicu na 8 – 10 dijelova. Polovicu maslaca zagrijte, dodajte jabuke i kuhajte 10 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući. Dodajte suho voće, pola žličice cimeta i pola žličice praha klinčića, nastavite kuhati još pet minuta, a onda dodajte brendi i šećer. Kad se šećer počne otapati, uklonite s vatre i pustite da se malo ohladi.

3. Korak

Ostatak maslaca rastopite. Kalup promjera 22 cm obložite papirom za pečenje i premažite maslacem. 3 lista tijesta također premažite maslacem i stavitejedan iznad drugog. Stavite tijesto u kalup, prelazit će preko rubova. Uspite smjesu s voćem i preklopite krajeve tijesta.

4. Korak

Preostale listove tijesta premažite maslacem, pospite šećerom, izrežite na trake, rasporedite po površini torte i pospite šećerom u prahu. Kolač stavite u peć koju ste prije toga zagrijali na 180 stupnjeva i pecite otprilike 40 minuta, dok površina ne porumeni i postane hruskava. Izvadite kolač iz kalupa i pustite da se hladi. Kolač je jednako ukusan topao i hladan.

Related Posts:

Statistika