Sastojci za tijesto: 75 g brašna, prašak za pecivo, 3 jaja, 75 g šećera, 1 žlica otopljenog maslaca, cimet, ulje, sol
Za pjenu: 2 žlice meda, 2 listića želatine (oko 10 g), 300 g bijele čokolade, 3 žumanca, 3 dl slatkog vrhnja
Za umak: 100 g gorke čokolade, mlijeko, kava, cimet
1. Korak
Za tijesto: Prosijte brašno i pomiješajte s praškom za pecivo, malo soli i cimetom. U vatrostalnoj posudi na pari miješajte žumanca i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Skinite s vatre, dodajte brašno i maslac. Okrugli kalup promjera 18 – 20 cm obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu. Stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite oko 35 minuta. Izvadite tijesto iz kalupa. Kad se ohladi, prerežite vodoravno na dvije jednake polovice.
2. Korak
Priredite pjenu: Izlomite bijelu čokoladu. Želatinu potopite u hladnu vodu. Med pomiješajte sa 5 žlica vode i pustite da zakuha. Dodajte ocijeđenu želatinu i miješajte dok se ne otopi. Postupno dodavajte jedno po jedno žumance i omekšanu čokoladu, a kad se smjesa ohladi, umiješajte tučeni šlag.
3. Korak
Isti kalup obložite papirom za pečenje i malo nauljite papir. Na dno stavite polovicu tijesta, uspite pjenu, a poviše stavite drugu polovicu tijesta i lagano pritisnite rukama. Ostavite u hladnjaku oko četiri sata.
4. Korak
Kolač izvadite iz kalupa i po želji ukrasite naribanom čokoladom i cimetom. Poslužite u mlakom umaku: otopite gorku čokoladu u 1 dl mlijeka i pola šalice po želji zašećerene kave.