Sastojci: 400 g brašna, 60 g oraha, 100 g grožđica, 100 g ušećerenih trešanja, 3 jaja, 120 g šećera, 1 jogurt, muškatni orašćić, prah od klinčića, sjeme anisa, ulje, 1 omot kvasca
Za ukrašavanje: 150 g šećera, 1 limun, 1 naranča, grančica ružmarina i list lovora, 1 žličica pinjola, 6 jezgra oraha, 6 ušećerenih trešanja
1. Korak
U velikoj zdjeli umutite jaja sa šećerom u pjenastu smjesu. Dodajte 2 dl ulja i 125 g jogurta i miješajte, dodajte pola žličice sjemena anisa, mljevene orahe, grožđice, trešnje i smjesu brašna i mirodija (prethodno prosijte 375 g brašna pomiješanog s kvascem, dodajte žličicu muškatnog orašćića, žličicu praha od klinčića i žličicu cimeta). Dobro pomiješajte sastojke.
2. Korak
Kalup za tortu promjera 20 – 22 cm premažite uljem i uspite smjesu. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite otprilike sat vremena. Kolač izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi.
3. Korak
Limun i naranču operite i osušite. Oštrim nožem izrežite polovicu kore naranče i limuna i narežite na tanke rezance, preostale polovice narežite na nešto veće kriške. Odvojite listiće ružmarina i usitnite lovorov list.
4. Korak
Zakuhajte šećer s jednakom količinom vode. Potopite narezane korice limuna i naranče i pustite da kuha na laganoj vatri oko 10 minuta, dodajte ružmarin i lovor i pustite da još koju minutu prokuha. Dodajte krupno narezane orahe, pinjole i trešnje, pažljivo pomiješajte i uklonite s vatre. Rasporedite ušećereno voće po površini torte i prelijte sirupom. Kolač se može sačuvati nekoliko dana ako ga prekrijete aluminijskom folijom.