Bavarski kolač

Sastojci: 12 keksa od đumbira, 40 g maslaca, ½ l mlijeka, 3 jaja, ½ žlice brašna, 120 g šećera, 1 naranča, 2,5 dl slatkog vrhnja, 3 lista želatine (oko 15 g), 1 prašak za pecivo

Za ukrašavanje: 2 kriške kruha, 2 žlice kakaa, 1 žličica cimeta


1.    Korak

Otopite maslac, usitnite kekse i polovicu pomiješajte s maslacem. Kalup za tortu promjera 22 cm obložite papirom za pečenje. Po kalupu rasporedite smjesu od keksa i maslac, dobro pritisnite na dno tako da se oblikuje čvrsta podloga. Kalup stavite u hladnjak.

2.    Korak

Jedno cijelo jaje i 2 žumanca pomiješajte, dodajte brašno i prašak za pecivo, šećer i miješajte pjenjačom dok ne postane pjenasto, razrijedite toplim mlijekom. Na laganoj vatri zakuhajte kremu, neprestano miješajući dok se ne zgusne.

3.    Korak

U hladnoj vodi omekšajte želatinu, kremu uklonite s vatre i dodajte preostale usitnjene kekse, naribanu koricu naranče i ocijeđenu želatinu. Pomiješajte i ostavite da se krema potpuno ohladi.

4.    Korak

Istucite čvrsti snijeg i posebno istucite šlag. U kremu dodajte snijeg od bjelanaca i dvije trećine šlaga (ostatak šlaga pohranite u hladnjaku). Smjesu uspite u kalup poviše sloja keksa, izravnajte i ostavite 4 sata u hladnjaku.

5.    Korak

Prije posluživanja kolač izvadite iz kalupa i naprašite kakaom. Kruh narežite na kockice i stavite u sredinu kolača.

Related Posts:

Statistika