Šarlota od manga

Sastojci za tijesto od kokosovog brašna: 4 žumanca, 35 g šećera, 20 g sitno mljevenih badema, 90 g šećera u prahu, 50 g kokosovog brašna

(Za tijesto od kokosovog brašna potrebna je navedena količina sastojaka. Od dobivene smjese koristi se samo šestina dok se preostalo tijesto može čuvati u hladnjaku za pripremu druge torte ili keksa od kokosa).

Za kremu od manga: 250 g propasiranog i izmiksanog manga, 2 žumanca, 40 g šećera, 120 g zaslađenog šlaga, usitnjena korica 1 limuna, 10 g đumbira, 1 štapić vanilije, 3 listića želatine

Za kremu: 60 g čokolade (70% kakaa, 30% šećera), 4 žumanca, 200 g mlijeka (sa 3,5% masnoće ), 250 g zaslađenog šlaga, 60 g šećera, 7 listića želatine, 4 bjelanca, malo soli, pola štapića vanilije

Tijesto:


1.  Korak

Bjelanca istucite sa šećerom u čvrsti snijeg. Posebno pomiješajte šećer, bademe i kokosovo brašno. Na laganoj vatri otapajte dvije smjese miješajući.

 2.  Korak

Kremu stavite u niski kalup za pečenje i pecite 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva s pritvorenim vratima pećnice. Ostavite da se ohladi, najmanje dva sata.

Krema od manga:

1.   Korak

Pomiješajte mango, đumbir, limunovu koricu, naribani štapić vanilije i zagrijte smjesu. Želatinu otopite u hladnoj vodi. Istucite šlag.

 2.   Korak

Posebno pomiješajte žumance i šećer. Smjesi dodajte kremu od manga. Dodajte želatinu pa sve dodajte toploj kremi od manga.

 3.   Korak

Posudu s dobivenom kremom stavite u veću posudu s ledom. Kad se počne stvrdnjavati, pažljivo dodajte šlag. Smjesu izlijte u kalup koji se otvara sa strane, u koji ste prethodno stavili tijesto od kokosa i ostavite u hladnjaku.

Krema:

1.   Korak

Mlijeko prokuhajte s vanilijom i malo soli. Žumanca umutite sa šećerom i razrijedite toplim mlijekom. Kremu stavite na paru i miješajući zagrijavajte dok ne počne oblagati žlicu.

2.   Korak

Želatinu otopite u hladnoj vodi, ocijedite i dodajte kremi od jaja. Dodajte čokoladu otopljenu na pari i dobro izmiješajte. Kad se počne stvrdnjavati, dodajte snijeg od bjelanaca i šlag.

3.    Korak

Kremu od čokolade ulijte u kalup na već stvrdnutu kremu od manga. Ostavite 2 – 3 sata u hladnjaku.

Kako posluživati?

Na pari otopite 150 g čokolade i prelijte traku od aluminijske folije široku koliko je visok kolač i dovoljno dugu da kolač možete obaviti trakom. Ostavite da se malo ohladi i obložite kolač čokoladnom trakom. Hladna torta privući će mlaku čokoladu. Površinu pospite strugotinama bijele čokolade.

Related Posts:

Statistika