Sastojci: 150 g maslaca, 200 g šećera, 50 g vanilin šećera, 300 g brašna, 1 prašak za pecivo, 2 jaja, maslac za kalup, malo soli, malo marmelade za glazuru, 250 g šećera u prahu, malo likera Alchermes
1. Korak
Miješalicom izradite maslac. Postupno dodavajte šećer u prahu i kristalni šećer. Neprestano miješajući, dodajte jedno cijelo jaje i jedno žumance. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Kad krema postane tvrda, mijesite rukama.
2. Korak
Štrcaljkom za oblikovanje keksa s nastavkom u obliku cvjetića u dvije veličine na namazani lim istisnite manje i veće cvjetiće. Pecite na 190 stupnjeva 15 – 20 minuta. Ostavite da se ohlade.
3. Korak
Glazura: Šećeru u prahu postupno dodajte jednu žlicu vode. Miješajte dok ne dobijete sirup. Podijelite sirup na dva dijela. U jedan dio dodajte Alchermes, koji će sirupu dati ružičastu boju.
Kako posluživati?
Kuhinjskim kistom premažite veće cvjetiće svijetlom, a manje ružičastom glazurom. Na sredinu većeg keksa stavite malo marmelade i zalijepite manji keks.