Sastojci: 400 g brašna, ½ vrećice suhog kvasca, 150 g šećera, 2 jaja, 200 g maslaca, 1 vrećica vanilin šećera, 1 limun, 50 g lješnjaka, 100 g žele bombona, 250 g šećera u prahu, maslac za lim, malo soli
1. Korak
Brašno, kvasac i sol zajedno prosijte, dodajte šećer i vanilin šećer. U sredinu stavite jaja i naribanu limunovu koricu, listiće maslaca i sitno nasjeckane lješnjake. Umijesite glatko tijesto. Stavite ga na pola sata u hladnjak.
2. Korak
Razvucite tijesto na pobrašnjenoj površini u list debeo 3 – 4 milimetra. Oblikujte kekse kalupom u obliku srca i slažite ih na namašćeni lim. Pecite oko 15 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
3. Korak
Pripremite glazuru: U posudu stavite šećer u prahu, postupno dodajte žlicu vode i sok od pola limuna. Miješajte u glatku smjesu kojom premažite kekse.
Kako posluživati?
Dok je glazura još vlažna, rasporedite po njoj žele bombone narezane na kockice. Ostavite da se glazura stvrdne pa poslužite kekse.