Home »
» Kuglof s jabukama
Kuglof s jabukama
By download
Sastojci: 1 svježi kvasac, 10 dag šećera, 25 dag brašna, 5 dag škrobnog brašna Gussnel, 10 dag maslaca, 1 žličica naribane limunove korice, 2 dl mlijeka, 1 Vanilin šećer Dolcela, 4 žumanca, 1 žličica cimeta, 13 dag naribanih jabuka (kiselih), 2 žlice mljevenih badema, 1 žlica krušnih mrvica, 1 Krema za torte Dolcela, 3,5 dl mlijeka, 11 dag maslaca
Priprema: Svježi kvasac izmrvite u manjoj zdjelici, dodajte mu pola žličice šećera i oko 50 ml toplog mlijeka. Ostavite stajati na toplom oko 10 minuta. Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Postupno umiješajte žumanca i naribanu limunovu koricu. Naribane jabuke pomiješajte s cimetom, bademima, krušnim mrvicama pa ih dodajte mješavini s maslacem i žumancima. Na kraju dodajte brašno, Gussnel, kvas i preostalo toplo mlijeko. Kalup za kuglof dobro namažite maslacem i pospite krušnim mrvicama pa istresite smjesu za kuglof i ostavite uzdizati na toplom oko 30 minuta. Kuglof pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Za kremu sadržaj vrećice za pripremu kreme za torte uspite u hladno mlijeko. Miješajte električnim mikserom oko tri minute, zatim dodajte omekšani maslac i nastavite miksati još oko minutu. Pečeni i ohlađeni kuglof prerežite na 3 - 4 dijela. Svaki list premažite pripremljenom kremom. Preostalom kremom ispunite sredinu kuglofa. Stavite ga na tanjur za posluživanje i hladite oko sat vremena. Nakon toga narežite i poslužite.