Home »
» Ledena bijela čokoladna torta
Ledena bijela čokoladna torta
By download
Broj osoba: 10
Biskvit: 6 žumanaca + 6 bjelanaca, 15 dag šećera, 15 dag brašna
Krema: 7,5 dag šećera, 0,25 dl vode, 3 žumanca, 2 cijela jaja, 20 dag čokolade za kuhanje, 2,5 dl tučenog slatkog vrhnja, 4 listića otopljene želatine
Priprema: Za biskvit istucite bjelanca sa šećerom, dodajte žumanca, lagano primiješajte brašno. Ulijte na lim prekriven papirom za pečenje u tankom sloju (oko 1 cm debljine). Pecite 8 do 10 minuta na 220 stupnjeva. Za kremu, od šećera i vode skuhajte sirup na 121 stupnju kako bi se uklonila svaka opasnost od salmonele. Žumanca i cijela jaja mutite dok se ne zapjene, dodajte šećerni sirup i na 40 stupnjeva otopljenu bijelu čokoladu pa miješajte dok se ne ohladi. Na kraju dodajte tučeno slatko vrhnje. U kalup stavite biskvit, natopite ga rumom (alkohol sprečava da se biskvit zamrzne!) pa smjesu ulijte u kalup. Stavite u hladnjak na 12 sati. Prelijte bijelom ocaklinom i ukrasite.