Ledena markiza

 

Biskvit: 8 jaja, 16 dag šećera, 21 dag brašna, 4 dag kakaa, malo cimeta, malo mlijeka, malo ulja

Nadjev: 30 dag kesten pirea, 4 jaja, 3 žumanca, 22 dag šećera, 2 vanilin šećera, 0,5 dl slatkog vrhnja,2 žlice kakaa, malo ruma


Priprema: Od navedenih sastojaka pjenasto umutite biskvit i podijelite ga u dva dijela. Prvi ostavite bijeli, u drugi dodajte kakao i cimet. Svaki list biskvita pecite posebno, otprilike dvadesetak minuta na 170 stupnjeva. Za nadjev ulupajte na pari jaja, žumanca, kakao i šećer. U rashlađenu smjesu umiješajte rum, kesten pire, vanilin šećer i na kraju tučeno slatko vrhnje. Rashladite. Slažite bijeli biskvit, kremu, crni biskvit pa kremu i na kraju završite šlagom ili snijegom od bjelanaca.

Statistika