Ledena tiramisu torta

 

Biskvit: 6 žumanaca + 6 bjelanaca, 15 dag šećera, 15 dag brašna

Natapanje: Hladna kava bez šećera

Krema: 50 dag mascarponea, 5 dl vrhnja, 7,5 dag šećera, 0,5 dl vode, 3 jaja


Priprema: Za biskvit istucite bjelanca sa šećerom, dodajte žumanca, lagano primiješajte brašno. Ulijte na lim prekriven papirom za pečenje u tankom sloju (oko 1 cm debljine). Pecite 8 do 10 minuta na 220 stupnjeva.Za kremu od šećera i vode skuhajte sirup na 121 stupnju kako bi se uklonila svaka opasnost od salmonele, ulijte u umućena jaja i miješajte dok se ne ohladi. Kad se smjesa ohladi, dodajte mascarpone i tučeno slatko vrhnje. U kalup stavite biskvit koji ste natopili hladnom kavom bez šećera, dodajte pola smjese pa opet biskvit natopljen kavom i drugi sloj kreme. Prije serviranja pospite gorkim kakaom u prahu.

Statistika