Mađarica

 

Tijesto: 30 dag oštrog brašna, 10 dag šećera, 10 dag margarina, 1/2 praška za pecivo, 1 jaje, 3 žlice kiselog vrhnja

Krema:  15 dag šećera, 3,5 dl mlijeka, 3 dag brašna, 2 dag gustina, 12 dag maslaca, 1 žlica kakaa

Ocaklina: 20 dag čokolade

Priprema: Prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte šećer i margarin, razradite rukama. Dodajte jaje i kiselo vrhnje i umijesite glatko tijesto. Podijelite na četiri jednaka dijela i razvaljajte. Pecite na preokrenutom limu na 175 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju. Za kremu ispržite šećer dok ne dobijete tamniji karamel. Zalijte sa 2,5 dl mlijeka i lagano kuhajte dok se karamel ne otopi. Posebno pomiješajte brašno i gustin s ostatkom mlijeka te dodajte u karamel s mlijekom dok se ne zgusne.
U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac, zatim dobro umiješajte i razradite kakao. Kremom premažite tri lista, najgornji prelijte čokoladnom ocaklinom.

Statistika